Petak, 19 Jula, 2024

Policija u Velikoj Kladuši uhapsila dilera, pronađene tablete za potenciju i droga

U naselju Donj Slapnica u Velikoj Kladuši, policija je uhapsila M.A. zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Prema informacijama koje su dostupne, policija je prilikom pretresa kuće u kojoj stanuje M.A. pronašla određenu količinu marihuane, praškastu materiju i tablete za potenciju. Ovaj dokazni materijal ukazuje na aktivno učešće M.A. u distribuciji opojnih droga, što je dovelo do njegovog hapšenja i lišavanja slobode.

Policija je brzo djelovala na osnovu prikupljenih informacija i izvršila uhapšenje osumnjičenog, čime je ojačala osjećaj sigurnosti u Velikoj Kladuši.

Podsjećamo da za navedeno krivično djelo, prema Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, predviđena je kazna zatvora do 3 godine.

Ovaj incident je važan podsjetnik na nužnost zajedničkog angažmana u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga te na ulogu policije u održavanju reda i sigurnosti u društvu. Građani se pozivaju da budu proaktivni u prijavljivanju sumnjivih aktivnosti kako bi se zaštitila zajednica od štetnih posljedica trgovine opojnim drogama.

Policija nastavlja s istragom kako bi identificirala sve sudionike u ovom krivičnom djelu te osigurala da pravda bude zadovoljena. Ovo je još jedan korak u stvaranju sigurnijeg okruženja za sve građane Velike Kladuše.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE