Utorak, 9 Aprila, 2024

Pokrenut apel za liječenje Bišćanina Nijaza koji ima maligni tumor želuca sa metastazama

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17046, a pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Nijaza Sefića iz Bihaća.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17046, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

– On boluje od malignog tumora želuca sa metastazama. Slabost, nemoć, nesanice, posljedica su mnogobrojnih kemoterapija koje je primio od kada mu je otkrivena ova zloćudna bolest. Ljekari su sada Nijazu preporučili šest doza lijeka koji se ne nalazi na esencijalnoj listi lijekova. Sredstva za prve tri doze on je prikupio uz pomoć njegovih Bišćana koji su u tu svrhu organizirali i humanitarni koncert – saopćeno je iz Pomozi.ba.

Za preostale tri doze Nijaz je prikupio 1.780 eura, a potrebno mu je dodatnih 7.820 eura.

– Ovaj dragi čovjek koji živi za njegove unučice Nadinu i Alisu je demobilisani borac 502. Viteške brigade i MUP-a USK, te dobitnik Plakete branilaca Grada Bihaća – naveli su iz Pomozi.ba.

Osim poziva na broj 17046, pomoći možete i novčanim donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE