Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Podignuta optužnica protiv Jasmina Ćatića Bombe zbog ranjavanja Mirze Hatića

IZVORavaz.ba

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmina Ćatića zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Tereti se da je 19. septembra 2023. godine oko 11 sati i 37 minuta u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Starom Gradu, u kojem je u tom momentu bio okupljen veći broj ljudi, prišao sa leđa M.H., koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu. Nakon što mu je M.H. rekao da ostavi pištolj i da se pobiju, optuženi mu se obratio riječima „Ti ćeš dobiti svoje“, nakon čega je ispalio najmanje dva hica u pravcu nogu M.H. koji je zadobio lake tjelesne povrede. Poslije potvrđivanja optužnice, sud je optuženom produžio pritvor.

Za glavni pretres postupajuća tužiteljica predložila je saslušanje četiri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

Podsjećamo, Jasmin Ćatić zvani Bomba je u jednom ugostiteljskom objektu napao Mirzu Hatića.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE