Srijeda, 15 Maja, 2024

Počelo čišćenje šehidskog spomen obilježja na bihaćkim mezarlucima “Humci”

Danas je u Bihaću na gradskom mezarju Humci počela akcija čišćenja spomen obilježja. Uz Almira Tutića, ministra za pitanja boraca i RVI USK koji je i organizirao ovu akciju,  pridružili su se i mladi iz Asocijacije SDA Bihaća te drugi Bišćani čija aktivnost zaslužuje samo riječi hvale.

Prema riječima ministra Tutića, u poslijeratnom periodu izgrađeno je mnogo različitih spomen obilježja, za koje nije predviđen način održavanja. Kako dalje kaže ministar Tutić u svojoj izjavi, Ministarstvo za pitanja boraca i rvi Unsko-sanskog kantona će u narednom periodu napraviti plan održavanja centralnih spomen obilježja po gradovima i općinama, te bi na taj način dugoročno riješili problem.

Ovaj lijepi gest koji dolazi u mjesecu Ramazanu te pred Bajram i drugi dan Bajrama koji se obilježava kao Dan šehida svakako zaslužuje svaki respekt prema učesnicima današnje akcije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE