Srijeda, 15 Maja, 2024

Ove stvari ne biste trebali držati ispod sudopera

IZVORklix.ba

Dobro mjesto za početak čišćenja i organiziranja je ormarić ispod sudopera jer je kod mnogih jedan od naviše pretrpanih prostora za odlaganje.

U ormariću ispod sudopera držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, krpe za prašinu i slično. Ove stvari ne biste trebali držati ispod sudopera.

Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbjeljivača trebala bi biti sigurno pohranjena u podrumu ili nekom drugom mjestu izvan dohvata djece i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo.

Zapaljive proizvode

Otapala, razrjeđivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uvjetima spontano zapaliti, a to se najčešće događa s nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za namještaj.

Papirnati ubrusi

Ti predmeti ne idu pod sudoper jer ih voda može uništiti pa ih radije spremite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mjesto.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE