Četvrtak, 18 Jula, 2024

Osuđen par iz Bosanske Krupe: Lagali da im je sin bolestan i sakupljali novac za njega

Bosanska Krupa, 08. jula – Općinski sud u Bosanskoj Krupi nepravosnažno je osudio vanbračne supružnike Elvisa Sadriju (32) i Fahretu Bećirević (27) iz Bosanske Krupe jer su lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu veći broj lica da vrše uplate na ime humanitarne pomoći za liječenje njihovog malodobnog sina kojemu liječenje nije bilo potrebno, te su tako skupili i u svoju korist potrošili 138.300,97 KM.

Na navedeni način vanbračni supružnici su počinili krivično djelo prevare.

Sud je prvooptuženom Elvisu Sadriji izrekao kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, te mu istovremeno uz njegov pristanak kaznu zatvora zamijenio radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 70 radnih dana. Drugooptuženoj Fahreti Bećirević izrečena je uvjetna osuda u trajanju od 6 mjeseci zatvora s rokom provjeravanja od 2 godine. Sud je po prijedlogu Tužilaštva izrekao mjeru kojom se optuženima oduzima imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u ukupnom iznosu od 138.300,97 KM.

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je u postupku dokazalo da su vanbračni supružnici ovu prevaru izvršili u periodu od 01.01.2015. godine do 14.02.2023. godine služeći se društvenim mrežama, te da je na takav način na njihove privatne transakcijske račune izvršeno ukupno 2398 uplata fizičkih i pravnih lica.

Predmetna presuda još nije stekla svojstvo pravosnažnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE