Utorak, 9 Aprila, 2024

Opasna ideja za razvaljivanje BiH! Dodik i Čović traže odlazak Schmidta ako BiH otvori pregovore sa EU!

U austrijskoj prijestolnici danas je održana panel-diskusija o budućnosti Bosne i Hercegovine u kontekstu njenog evropskog puta. Stavovi Dragana Čovića, Nermina Nikšića i Milorada Dodika nakon diskusije – dijametralno suprotni!

IZVORFace.ba

Salihović: „Amerikanci rijetko fulaju! Američki obavještajni podaci su uglavnom tačni! Američke prognoze su rijetko pogrešne. Dok Amerikanci upozoravaju na Dodika, Dodik u Beču raspravlja o budućnosti BiH i opet prijeti. Ako je suditi prema američkim obavještajnim podacima, Dodik – dok priča o budućnosti provocira rat, pa se s pravom pitamo je li budućnost BiH rat u BiH, rat u Evropi, ne do Bog… Pored Milorada Dodika, u Beču su i Dragan Čović i Nermin Nikšić. Tema, kako smo već rekli, budućnost BiH. Pa šta kažu oni, kakva je naša budućnost…? Nikšić želi naše ljude iz EU vratiti u BiH, a BiH odvesti u EU i smanjiti korupciju. Nije komentarisao Dodikove i Čovićeve želje koje su velika opasnost za BiH. Dodik ima dvije želje: odlazak visokog predstavnika iz BiH 21. marta i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda. Čović želi isto što i Milorad Dodik uz još jednu željicu, po mjeri HDZ-a: novi Izborni zakon. Čović ističe da je najveće iskušenje za budućnost BiH to da Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva BiH. Slušajući svu trojicu, samo je jedno zajedničko: i Nikšić i Čović i Dodik smatraju da će odgovor Evropskog vijeća biti DA za BiH. Sva trojica žele da BiH, za sedam dana, sljedećeg četvrtka, otvori pristupne pregovore sa EU.

Austrijski list ‘Der Standard’ primijetio je paradoks vođenja politika u BiH. Citat: ‘U BiH se i protivnici Zapada, a prijatelji Kremlja i Putina, hvale uspjehom pregovora sa EU.’

Ko ne razumije, ko se pravi lud, ko pomaže Dodiku i Čoviću da unište budućnost BiH o kojoj upravo danas oni raspravljaju… Zatvaranje OHR-a, odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda, odlazak viskog predstavnika u ovom trenutku su ništa drugo negoli zakucavanje posljednjeg eksera u bh. evropsku priču – priču o budućnosti BiH, priču o državi BiH, jedinstvenoj, cjelovitoj.“

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE