Utorak, 9 Aprila, 2024

Olimpijski komitet BiH nagradio Lanu Pudar i Elvedinu Muzaferiju sa po 10.000 KM

IZVORklix.ba

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je nagradio Lanu Pudar i Elvedinu Muzaferiju sa po 10.000 KM za posljednje vrhunske rezultate koje su postigle.

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine je na svojoj 30. redovnoj sjednici održanoj 29. februara godine razmatrao postignute rezultate naših vrhunskih sportista, te je donesena odluka da se Lana Pudar i njen trenerski tim, te Elvedina Muzaferija nagrade sa po 10.000 KM.

“Čestitamo olimpijki Lani Pudar, porodici, njenom trenerskom timu i Plivačkom savezu BiH na izvrsnim rezultatima krunisanim bronzanom medaljom na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Dohi i želimo mnogo sreće u nastavku sezone”, poručili su iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te dodali:

“Izvršni komitet OK BiH je razmatrao postignute rezultate i donio odluku da sa 10.000 KM podrži pripreme i nastupe Elvedine Muzaferije u nastojanjima da ostvari što bolje rezultate u narednom periodu, a posebno na Zimskim olimpijskim igrama Milano Cortina 2026, te je uvrstio u Program+ OK BiH za najbolje sportiste OK BiH”, saopćeno je iz Komiteta.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE