Petak, 17 Maja, 2024

Oglasila se Rumunka čiju kćerku su pomiješali s Dankom: Od nedjelje prolazim kroz pakao

Ana je dodala da joj se do sada niko nije izvinio za zbrku

Ana S. porijeklom iz Rumunije nalazi se na snimku iz Beča koji je proteklog vikenda digao uzbunu u Srbiji, ali i u Austriji, jer se posumnjalo da je sa njom nestala djevojčica Danka Ilić (2).

Austrijska policija je objavila potragu za njom, a nakon razgovora i istrage, zaključeno je da ona i djevojčica sa snimka nemaju nikakve veze sa nestalom Dankom iz Srbije.

Dvije žene

Snimak je napravio Srbijanac koji živi u Beču, a na njemu se vide dvije žene sa djevojčicom, koja je neke podsjetila na Danku, za kojom se u Srbiji tragalo od 26. marta. Srbin je poslao snimak srbijanskoj policiji, koja je zatražila pomoć od austrijske da indetifikuje i pronađe žene sa snimka.

Vlasti u Beču objavile su njihove fotografije i saopštile da tragaju za njima. Ubrzo se sve razjasnilo… Austrijska policija je u četvrtak zvanično saopštila da je isključila svaku vezu između osoba sa snimka i male Danke.

Ana S., koja živi u Floridsdorfu u Beču, ispričala je za „Krone“ kako je saznala da je djevojčica iz Srbije ubijena i kako se osjeća poslije svega.

– Šokirana sam na više nivoa. Upravo sam došla kući sa posla, a policajci su me obavijestili da je Danka sada očigledno pronađena. Ali i dalje sam šokirana što su me ljudi pogrešno tražili širom Evrope – rekla je ona.

Ana je dodala da joj se do sada niko nije izvinio za zbrku i da bi voljela da zna kako je do svega ovoga došlo.

– Moja kćerka izgleda potpuno drugačije i također je godinu starija. Ne znam kako možete pomiješati ovo dvoje djece. Bez obzira na to, godinama nisam bila u Srbiji. Ja sam rođena Rumunka i od 2015. živim i radim u Austriji – rekla je ona.

Ispričala je i kako je saznala da policija traga za njom nakon snimka.

Mi nismo zločinci

– Bili smo pozvani u kuću prijatelja u Velsu za Uskrs. Onda su me zvale kolege sa posla koje poznaju i moju kćerku. Rekli su da je u toku međunarodna potraga za mnom i mojom majkom. Htjela sam da razjasnim nesporazum. Od nedjelje prolazim kroz pakao. Samo želim da svi znaju mi nismo zločinci i nismo kidnapovali dijete – zaključila je ona.

Da podsjetimo, u četvrtak je saopšteno da je Danka Ilić (2), za kojoj je tragano od 26. marta, ubijena, a policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih, inače radnika JKP Vodovod iz Bora.

Oni su priznali zločin, dok tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE