Utorak, 9 Aprila, 2024

Obavijest ZZO USK u vezi uplate premije zdravstvenog osiguranja

Osigurana lica koja uplate premiju zdravstvenog osiguranja, u potpunosti su oslobođena neposrednog učešća u troškovima plaćanja svih zdravstvenih usluga, utvrđenih Odlukom o neposrednom učešću u troškovima zdravstvene zaštite – potvrđeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona.

Premija zdravstvenog osiguranja za ovu godinu iznosi 20,00 KM i rok za uplatu je 30. april 2024. godine. Uplatu možete izvršiti u svim bankama, na šalterima BH pošte i putem elektronskog bankarstva.

Instrukcije o načinu uplate možete naći na web stranici Zavoda https://www.zzousk.ba/premija/.

Osigurana lica koja su po osnovu odredaba Odluke o neposrednom učešću oslobođena plaćanja premije zdravstvenog osiguranja, obavezna su javiti se u Poslovnicu Zavoda prema mjestu prebivališta, i priložiti dokumentaciju kojom dokazuju pripadnost kategoriji – koja je oslobođena troškova neposrednog učešća korištenja zdravstvene zaštite.

Napominjemo da je Odlukom Skupštine Unsko-sanskog kantona rok za uplatu premije za ovu godinu 30. april 2024. godine.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE