Petak, 12 Aprila, 2024

Novi zaokret u slučaju nestale djevojčice iz Srbije: Prijavljeno da je viđena u Beču, uključio se Interpol

IZVORklix.ba

Interpol je raspisao žutu potjernicu (potjernica za nestalim osobama) za nestalom Dankom Ilić (2), koja je nestala u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora.
Podsjetimo, bečka policija pokrenula je istragu o nestanku dvogodišnje Danke Ilić, nakon što je srpski državljanin koji živi u Beču prijavio da je sinoć na autobusnoj stanici u središtu glavnog grada Austrije vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja je navodno ličila na Danku, nestalu u utorak u Srbiji, objavio je Kleine Zeitung.

Državljanin Srbije obratio se nadležnim srbijanskim vlastima, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu.

“Svjedok je dao izjavu i dostavljena je snimka koju je sam napravio. Muškarac je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno radi li se o nestaloj djevojčici, predmet su istrage koja je u toku”, rekao je glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE