Srijeda, 15 Maja, 2024

Nezaposleni Aziz Ćehić iz Bosanskog Petrovca: Život u mraku, bez struje i vode nakon požara

Požar koji je zahvatio zgradu socijalnog stanovanja u Bosanskom Petrovcu početkom februara ostavio je brojne stanare bez doma. Aziz Ćehić, jedan od stanovnika, sada se suočava s nehumanim uslovima života. Nema struju, vodu niti osnovne uslove za život, a ni općinska pomoć nije stigla.

Aziz Ćehić, nezaposlen, provodi dane i noći u mraku, u stanu koji je požar uništio. Njegovi zahtjevi za pomoć nisu naišli na odgovor, a općinske vlasti nisu reagirale. Smještaj mu je nedostupan pa ostaje u ruševini gdje je svakodnevno suočen s prokišnjavanjem krova i nedostatkom osnovnih higijenskih uslova.

Sead Tica, još jedan stanar, također je izgubio sve u požaru te je privremeno pronašao utočište kod sestre, ali ne zna koliko će dugo moći ostati.

Načelnik Općine Bosanski Petrovac, Mahmut Jukić, ističe za BHRT da lokalni budžet nema sredstava za sanaciju zgrade te da se čeka procjena statičke sigurnosti prije donošenja odluke o mogućim koracima.

V.d. direktora Centra za socijalni rad, Mirza Tešnjak, navodi da su poduzete aktivnosti za pružanje jednokratne pomoći stanovnicima te da humanitarne organizacije dostavljaju obroke.

Slobodnih stanova za socijalne kategorije više nema, a mogućnost sanacije zgrade je upitna.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE