Petak, 12 Aprila, 2024

Nevjerovatna priča krije se iza najeksplicitnije scene jugoslavenskog filma koju je snimila Neda Arnerić

IZVORklix.ba

Glumica Neda Arnerić važila je za jednu od najljepših glumica u bivšoj Jugoslaviji.
Lijepa glumica muškarcima je važila za ideal ljepote i seksipila. U svojoj višedeceniskoj karijeri ostvarila je brojne zapažene uloge, ali i upečatljive scene intimnih odnosa.

Neda je snimala jednu od najeksplicitnijih scena i historiji jugoslavenskog filma, u ostvarenju “Haloa – praznik kurvi” iz 1988. godine, gdje je igrala lik Marije.

Međutim, ono što je malo poznato u javnosti, atraktivna glumica koja je bila simbol seksipilnosti, scene intimnih odnosa u kadrovima koji su svima poznati, snimala je dok je još bila nevina.

Kako je i sama glumica u više navrata govorila, glumila je da vodi ljubav, iako nije ni znala šta vođenje ljubavi znači i kako izgleda. Uprkos tome, scene koje je snimila obilovale su erotikom i jasno su pokazale profesionalni pristup poslu tada mlade glumice.

Neda i njen kolega Ranko Zidarić su za potrebe ovog filma snimili eksplicitnu scenu koja je ušla u historiju jugoslavenske kinematografije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE