Četvrtak, 16 Maja, 2024

Najbolji je strijelac lige, a u reprezentaciju ga ne zovu: Rođen sam u Austriji, ali moja krv je bosanska

Maribor je u u 29. kolu Prve lige Telemach Slovenije pobijedio Aluminij sa 2:0. Blistao je 25-godišnji Arnel Jakupović.

Jakupoviću je u 30. minuti postigao svoj 13. gol u slovenskoj ligi i trenutno dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Matkom iz Celja.

Inače, Jakupović je nedavno u izjavi za portal navijaškacona.si izjavio da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Igrao sam za Austriju od svoje petnaeste godine. Kada smo se sa mladom reprezentacijom plasirali na Evropsko prvenstvo, završilo se. Selektor me više nije zvao. Iako sam postigao odlučujući gol. Razočarenje je bilo ogromno. Bio sam tu godinama, postigao mnogo golova, a onda me više nisu zvali. Teško sam to prihvatio. Bio sam mlad. Tako se to dogodilo. Sve sa razlogom“, rekao je Jakupović, pa nastavio;

“Nisu me zvali iz reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bilo je nekih razgovora, ali ništa konkretno. Rođen sam u Austriji, ali moja krv je bosanska.

Jakupović je na pitanje koju bi reprezentaciju prije odabrao – Austriju ili BiH – odgovorio sljedeće:

“Bosansku. Jasno, dileme nema. Poštujem Austriju, tamo sam odrastao, pohađao škole, ali sam Bosanac. Rođen u Austriji.“

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE