Četvrtak, 16 Maja, 2024

Na autobusnoj stanici u Bihaću izboden 21-godišnji migrant

U Bihaću se dogodio ozbiljan incident na autobusnoj stanici kada je 21-godišnji migrant napadnut i izboden. Mladić je primijećen iza autobusne stanice, kako leži i moli za pomoć, nakon što je napadnut.

Prema svjedočenjima očevidaca, vjeruje se da je migrant iz Afganistana. Srećom, brza reakcija prisutnih građana spriječila je daljnje ozbiljne posljedice. Oni su odmah pozvali policiju i hitnu pomoć.

Mladić je odmah prevezen u Dom zdravlja, gdje su mu medicinski zbrinute lakše tjelesne povrede. Nakon što je dobio liječnički tretman, bit će premješten u migrantski centar Lipa.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji se dešavaju u vezi s migrantskom situacijom u BiH.

Nadležne institucije moraju poduzeti ozbiljne korake kako bi osigurale sigurnost svih građana, uključujući i migrante, te kako bi se spriječili ovakvi nemili događaji u budućnosti. Očekuje se daljnja istraga kako bi se utvrdile okolnosti ovog incidenta i privedeni eventualni počinitelji pravdi.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE