Utorak, 9 Aprila, 2024

Mustafa Hrustić, ulični pjevač iz Zenice, oženio se i našao krov nad glavom u Zavidovićima: Crknuo mu zvučnik, pa supruga Dženita mora prositi s djecom

Mustafa sada ima krov nad glavom, ali i obavezu da se brine o trudnoj Dženiti i troje djece. Nemamo struje, ovo je od mog oca struja, govori Dženita.

IZVORavaz.ba

Sjećate li se Mustafe Hrustića, uličnog pjevača iz Zenice? Oženio se i ima krov nad glavom. Njegova teška životna priča obišla je region kada je snimljen kako spava ispod mosta. Tada je reagirala i Marija Šerifović te posjetila Mustafu.

Otad se Mustafin život nije puno nabolje promijenio. Istina, uspio se oženiti izabranicom svog srca Dženitom Osmanović iz Rupinog Dola kod Zavidovića. Ona ima troje djece iz ranijeg braka. Jedno dijete joj je stradalo, udario ga kamion.

Skromni dom
Jedno od njih troje, mali Džemo, u petak je, tokom posjete reportera “Dnevnog avaza” skromnom domu u Rupinom Dolu, ponavljao riječi iz pjesme srbijanskog repera Desingerice.

Mustafu dočekujemo ispred kuće. Dolazi biciklom na koji je zakačena prikolica.

– Išao sam obići kontejnere da vidim ima li kakve sirovine, tanko, nema ništa – govori Mustafa dok odlaže bicikl.

Povede nas do kuće. Na pragu nas dočekuje Dženita s jednim djetetom u naručju dok je drugo oko nogu.

– Upoznali smo se preko Facebooka, i to je to, kratko – govori Dženita.


Odmah nam pokazuje kuću u kojoj nema namještaja, nema igračaka, nema tepiha, nema struje, vode…

– Evo vidiš kako živimo. Ni ova struja nije naša. To je od mog oca – govori Dženita.

Mustafa pokazuje da nema utičnica, pokazuje robu koja je stigla, a koju će prodavati na pijaci kako Dženita ne bi morala više prositi.

A kako Mustafa, pored izuzetno teškog života, uspijeva uzeti mikrofon i zapjevati?

– Ostao sam i bez roditelja, bez oca, bez majke. Ja od pjevanja živim. Zaradim kad su vašari, sad će ta sezona, idem od vašara do vašara. Malo prodajem, malo radim sa željezom, malo pjevam – govori Mustafa.

Dženita kaže da ona nije prosila već tri-četiri godine.

Dječiji doplatak
– Kad god sam išla da prosim, vodili su me u stanicu. Ja sam bila u socijalnoj službi i rekla: ”Ne smijete mi uzeti djecu!” Dajte mi rješenje (za doplatak, op. a.) i ja neću prositi – iskrena je Dženita.

Na kraju kažu da bi najviše voljeli da imaju kupatilo.

– I da svu djecu okupam, da budu sređena – poručili su.

Nisu zaboravili ljude koji su im se javili da im pomognu.

– Hvala svima koji nam pomažu – govore Mustafa i Dženita.

Svi koji žele pomoći mogu pozvati Mustafu
Ukoliko neko želi pomoći porodici Mustafe i Dženite, može kontaktirati direktno Mustafu i s njim dogovoriti realizaciju svakog vida pomoći. Sve je dobrodošlo, od higijenskih sredstava, do namještaja i hrane.

Njegov broj je +387 62 363 562.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE