Utorak, 9 Aprila, 2024

Mislila da ima bolove u leđima zbog novog madraca, onda joj je doktor saopštio katastrofalne vijesti

Žena je mislila da se možda samo treba naviknuti na novu podlogu za spavanje, ali bol u njenim leđima se pogoršavala, a nisu pomagale ni tablete protiv bolova.

Gemma Brown (32) iz Derbyja u Engleskoj imala je 26 godina kada su je svakodnevno počela boljeti leđa, ali sve je pripisivala novom madracu od memorijske pjene koji su ona i partner Michael kupili kada su uselili u zajednički dom.

Nakon dugog nagovaranja majke, Gemma je posjetila doktora i krenula na pretrage. U septembru 2017. godine Gemma je saznala da boluje od rijetkog oblika raka vrata maternice.

“Bila sam šokirana. Rekli su mi da ne mogu imati djecu, to me je slomilo i plašila sam se kako će se Michael osjećati. Rekla sam mu da me ostavi, osjećala sam se krivom što mu ne mogu roditi djecu. Ipak, on je bio nevjerovatan. Ostao je uz mene”, ispričala je.

Gemma je prošla pet krugova kemoterapije, 25 krugova radioterapije i dva tretmana brahiterapije, a cijelo iskustvo je, tvrdi ona, bilo užasno.

“Moji roditelji i partner čekali bi me na hodniku odjela, pa su mogli čuti moje vriske. Kemoterapija je bila grozno iskustvo“, opisala je. Iako je liječenje bilo uspješno, ostale su posljedice. Naime, sa samo 27 godina prošla je kroz menopauzu, a dan danas osjeća bolove u donjem dijelu trbuha kada joj je pun mjehur.

“Bez obzira na sve to sretna sam što sam živa”, kaže ona, a svoju priču je podijelila jer, kako ona kaže, želi osvijestiti ljude da ne čekaju predugo s pretragama i ženama poručuje da redovno rade papa test i ginekološki pregled, piše 24sata.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE