Srijeda, 15 Maja, 2024

Miran Fabjan: Majci je lakše bilo kad sam bio u zatvoru, nego kad sam postao musliman (VIDEO)

Slovenski MMA borac Miran Fabjan dobro je poznato ime ljubiteljima borilačkih sportova kako u regionu, tako i širom Evrope.

Fabjana smo imali priliku gledati i u Sarajevu kada je u decembru prošle godine na FNC 14 eventu savladao Tomislava Spahovića nakon tri runde.

Ovaj karizmatični borac imao je buran život i karijeru, jedno vrijeme proveo je i u zatvoru, a također je bio i na ivici samoubistva.

Spas je našao u vjeri, tačnije islamu na koji je prešao prije nekoliko godina, a u podcastu Inkubator ispričao je kako je odluku o promjeni religije prihvatila njegova porodica.

– Teško su to prihvatili, majci je baš teško palo. Ja to razumijem da je teško, svjestan sam. Razumijem majku, ona je baš katolik, familija je katolička, ono, mole se prije jela, idu u crkvu i to. Majka, njoj je teško, ali ja im kažem: ‘Kad sam bio u zatvoru jel ti bilo ok? Ne, niste me nazvali, niste pričali sa mnom, kad sam se htio ubiti ostao sam sam kao pas. A sad kad sam postao čovjek, kad molim Boga, sad je gore ponekad mojoj majci, rekao je Fabjan i dodao:

– Sad sam zdrav čovjek, imam jednu djevojku koju volim, imam djecu s kojom provodim kvalitetno vrijeme, imam život koji je pun života i jako lijep, a ti si sad što sam musliman… pa neka budem šta god ako živim tako dobro, zaključio je slovenski borac.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE