Četvrtak, 16 Maja, 2024

Ministar Dr. Ramo Isak tvrdi da Italija izmišlja terorizam u BiH jer smo ih “prešišali” u broju turista!? (VIDEO)

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, dao je intervju televiziji „Una“ u kojem je pored ostalog komentirao tvrdnje koje su stizale iz nekih zapadnih zemalja o strahu od terorizma u Bosni i Hercegovini. Kako je „stručno“ objasnio doktor Isak, nimalo ne iznenađuje što su takve optužbe stizale baš iz Italije.

„Vi dobro znate da kad je pao turizam u Italiji a povećao se na prostorima Bosne i Hercegovine, da su odmah Talijani dali tamo neko saopćenje, neke njihove kao agencije da imaju terorističke ćelije na prostorima Bosne i Hercegovine. Šta su oni htjeli? Da nanesu štetu. Zašto? Pa zato jer je veći broj u tom periodu, takvi su barem zabilježili zvanični podaci, bio veći broj u turista na prostoru Bosne i Hercegovine nego prostorima Italije. I oni štite lični interes i odmah iznose takve neistine“.

Na obazrivu intervenciju voditelja Borisa Breze, koji je čak uspio zaustaviti smijeh, da je malo pretjerano upoređivati turizam u ove dvije zemlje, doktor Ramo Isak je samouvjereno kazao:

„To ja ne govorim, to govore podaci“.

Tako je Ramo Isak tajnim, samo njemu dostupnim podacima uspio raskrinkati pakleni plan italijanskih vlasti da svim raspoloživim sredstvima, pa i izmišljanjem terorističkih prijetnji, dohakaju jedinom ozbiljnom turističkom konkurentu – Bosni i Hercegovini.

Običnim smrtnicima, što ministar doktor Isak svakako nije, dostupni su neki drugačiji podaci. Prema njima, Italiju je prošle godine posjetilo zanemarivih 68 miliona turista, što je smiješno u odnosu na naših milion i šesto hiljada gostiju i istom periodu.

Da italijanski turizam ima ozbiljnih problema, to više ne mogu sakriti ni tamošnje vlasti. One su za ovu godinu najavile obračun sa tzv. masovnim turizmom. Tako će se u Veneciju moći ulaziti samo sa kupljenim kartama, jer ovaj grad na može izdržati godišnji priliv od skoro šest miliona turista, dakle neuporedivo manje nego što putnika namjernika obiđe Bosnu i Hercegovinu!

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE