Utorak, 9 Aprila, 2024

Ministar boraca Almir Tutić obećao pomoć u saniranju objekata koji su jučer uništeni porodici Žerić u požaru u bihaćkom naselju Sokolac

Almir Tutić, ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi Unsko – sanskog kantona, Jasmin Musić i Emir Šabić, zastupnici u Skupštini Kantona i Husnija Kudić, direktor Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju i zapošljavanju boračke populacije, raseljenih osoba i socijalno ugroženih kategorija posjetili su danas bihaćko naselje Sokolac i razgovarali s Eladinom Žerićem, demobilisanim braniteljem, koji je u sinoć, u požaru pretrpio veliku štetu na obiteljskoj kući i imanju.

Žeriću je u požaru izgorio dio kuće a potpuno je uništena štala sa 1000 bala sijena i žita i povrijeđeno je nekoliko životinja iako su komšije i Vatrogasna jedinica hitro reagovali da pomognu u gašenju požara.

Ministar Tutić je u ime Ministarstva i premijera Kantona Nijaza Hušića obećao interventnu pomoć, zastupnici Musić i Šabić obećali su se založiti za hitne aktivnosti pomoći ovom demobilisanom braniocu, a direktor Fonda, Kudić je kazao da će ova ustanova osigurati novčana sredstva za sanaciju oštećenog dijela kuće Žerića.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE