Petak, 17 Maja, 2024

Ministar Almir Tutić posjetio Odjeljenje BIZ-a Velika Kladuša te uručio računarsku opremu

Ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi Unsko-sanskog kantona Almir Tutić, danas je posjetio Odjeljenje boračko-invalidske zaštite u Velikoj Kladuši.

Ovom prilikom sastao se i sa direktorima i predstavnicima institucija koje se bave problematikom prava pripadnika proizašlih iz proteklog rata.

Sastanku su između ostalog prisustvovali Samir Delić šef Odsjeka za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze USK, Husnija Kudić direktor Kantonalnog fonda i Asmir Ćufurović zastupnik u Skupštini USK sa uposlenicima Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu (BIZ) Velika Kladuša i razgovarali o potrebi osjetljivijeg pristupa prema pripadnicima boračke populacije.

Ovu priliku ministar Tutić iskoristio je kako bi uposlenicima ovog Odjeljenja uručio računarsku opremu koja će u budućnosti olakšati rad istog Odjeljenja.

Također, ministar je obavio i razgovor sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Velike Kladuše koji su ukazali na potrebu za uključivanje resornog Ministarstva u rješavanje problematike koja prati ovu populaciju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE