Subota, 20 Jula, 2024

Milionska pljačka u Banjoj Luci: Uhapšena dvojica Gruzijaca u Doboju

Pronađeni ometači koji se koriste za blokiranje signala za daljinsko zaključavanje automobila.

IZVORavaz.ba

Dva državljana Gruzije uhapšena su u Doboju zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s pripremanjem krivičnih djela na području Republike Srpske, ali zasad nema dokaza da su umiješani u krađu dva miliona maraka od J.Š., vlasnice mjenjačnice u banjalučkom naselju Lauš.

Predati Tužilaštvu u Doboju
Kako saznaje ATV, kod dvojice Gruzijaca su prilikom hapšenja pronađeni ometači koji se koriste za blokiranje signala za daljinsko zaključavanje automobila… Upravo zbog toga oni su bili predmet detaljne kriminalističke obrade i predati su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju na dalje postupanje.

Za počiniocima se i dalje traga, a ATV je ekskluzivno došao u posjed novih fotografija Gruzijaca, koji su osumnjičeni za krađu na Laušu. Fotografije su nakon krađe snimljene u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu, gdje su osumnjičeni pobjegli s novcem.

Vjeruje se da počinioci još nisu napustili BiH, zbog čega su iz policije apeluju na sve građane da ukoliko imaju bilo kakve informacije o osumnjičenima ili prepoznaju osobe sa fotografije da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na dežurni broj 122. To se posebno odnosi na vlasnike stana na dan, budući da su Gruzijci tokom boravka u BiH koristili unajmljene stanove.

Uhapšeni bio organizator
Zbog sumnje da se može dovesti u vezu s krađom dva miliona maraka ranije je uhapšen Noe Tvalabeishvili (41), kome je određen pritvor. Istovremeno je PU Banja Luka raspisala potrage za još 10 državljana Gruzije zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s tim krivičnim djelom.

U policiji su ranije naveli da je Tvalabeishvili imao ulogu organizatora kriminalne grupe, trojica su izvršioci krađe u Banjoj Luci, dok su ostali učestvovali u pripremi krađe. Osumnjičeni su nakon krađe promijenili tri automobila i sa ukradenim novcem su pobjegli u Doboj. Tu su unajmili taksi koji ih je odvezao u Istočno Sarajevo.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE