Četvrtak, 16 Maja, 2024

Milanović glasao i poručio: “Postoje autentični predstavnici naroda, to smo Dodik, ja, Vučić…”

DANAS se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora. U 7 sati otvoreno je više od 6500 biračkih mjesta na kojima će se moći glasati do 19 sati, do kada je na snazi izborna šutnja.

U biračke popise upisana su 3 milijuna i 773 tisuće birača, 127 tisuća manje nego prije četiri godine. S prebivalištem u Hrvatskoj ih je 3 milijuna i 511 tisuća, a bez prebivališta u njoj aktivno registriranih je 222.300 birača.

U 10 sati glasao je predsjednik Zoran Milanović.

Komentirao je Plenkovićevo kršenje izborne šutnje.

“Imate premijera koji ni danas nije odolio divljati i pričati gluposti o kršenju Ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne”, rekao je Milanović. “Želim Hrvatsku u kojoj se ne krade i ne pljačka. EU fondovi će se koristiti više i neće se krasti”, rekao je Milanović.

“Pobijedio sam na izborima za predsjednika. Onda nisam glasao na izborima i nisam imao nikakvog posla sa svojom bivšom strankom, držao sam se sa strane i na lokalnim izborima. Onda sam na kraju u ovoj poziciji, to je reakcija na divljaštvo”, rekao je.

“Sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu”, rekao je o Plenkoviću i HDZ-u i dodao da HDZ motivira ljude da ostanu doma, osim onih koji glasaju za HDZ. “HDZ ih motivira da ostanu doma, osim onih za HDZ.”

“Drago mi je doći ovdje, oba sina su mi išla ovdje, i ja se vraćam u svoju osnovnu školu, dolazim biciklom”, rekao je. “Očekujem razgovore i dogovore sa svima koji ne žele da se pljačka i krade”, rekao je.

“Vidjeli ste jučer Plenkovića kako se grli s Vučićem, s druge strane Dodik”

“Kad imaš posla s nasilnicima i divljacima koji zlorabe svoju funkciju, onda se ponašaš ovako, mora se na mišiće, a i to znam”, kazao je. “Mahnitanja AP-a posljednjih dana su fascinantna”, dodao je. “Divljački vrijeđati zastupnike, govoriti im da su smeće, toga nije bilo nikad, bilo je arogancije, bahatosti, ali ovakvog divljanja nikada”, dodaje. “Oni će dobiti dosta glasova, ali sam siguran da će slobodna Hrvatska dobiti više i da ćemo morati zatomiti neke svoje razlike i da ćemo zaštititi državu od ovakvih nasilnika”, kaže.

“To je hrpa lažova, bez ideologije i vjere. Ovo su naprosto nekakve devijacije”, dodao je. “Vidjeli ste jučer Plenkovića kako se grli s Vučićem, s druge strane Dodik”, rekao je Milanović, dodajući da njemu Plenković i njegovi ministri zamjeraju kad se sastane s Dodikom, za što je ocijenio da je gore od licemjerstva.

Komentirao je Dodikove poruke. “Ja njega svaki put prijateljski upozorim da to ne radi. On je predstavnik Srba, nije slučajno postavljen. Postoje autentični predstavnici naroda, to smo Dodik, ja, Vučić…”, rekao je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE