Utorak, 14 Maja, 2024

Majke Srebrenice o govoru Željke Cvijanović u UN-u: Njeno ime će biti uklesano na stub srama

Pet udruženja žrtava rata, među kojima i Majke Srebrenice, je reagovalo na govor članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović (SNSD) pred Vijećem sigurnosti UN-a.

BIH, 02. maja – U saopćenju koje potpisuju Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa, Žena Podrinja, UG Srebreničke majke i Žene Srebrenice istaknuto je razočaranje potezom Cvijanović od koje su očekivali da će, ako ništa drugo, stati uz majke.

“Koje licemjerstvo Željke Cvijanović, koji jad i bijeda od žene od koje biste očekivali u najmanju ruku da kao majka podrži majke. Umjesto podrške majkama Srebrenice, Željka Cvijanović pred Vijećem sigurnosti UN-a bavi se procedurama, kritikama i drugim apsurdnostima. Kako jedna majka može na tako mizeran način govoriti o procedurama bez imalo osjećaja prema žrtvama“, navodi se u saopćenju.

Dodaju da je ovakav potez sraman, neljudski i izvan svih ljudskih normi.

“Rezolucija o genocidu u Srebrenici je civilizacijski čin, dok se protivljenje rezoluciji smatra nemoralnim i anticivilizacijskim. Rezolucija će biti usvojena, a na tridesetu godišnjicu genocida, u Potočarima bit će podignuta dva stuba. Stub časti i stub srama, a na ovom drugom bit će uklesano ime Željke Cvijanović”, zaključuju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE