Četvrtak, 18 Jula, 2024

Majke Srebrenice: Dodik bi Sarajevo nazvao Karadžićevo, a Srebrenicu Mladićevo…

Majke Srebrenice uputile su jasan poziv međunarodnim zvaničnicima da zaustave vladajuće strukture u RS.

IZVORavaz.ba

Nakon što su se u javnosti pojavile informacije da SNSD, čiji je predsjednik Milorad Dodik, želi pokrenuti proceduru promjene imena Srebrenice, te nakon što je to prokomentarisao i Mladen Grujičić, načelnik općine Srebrenica, oglasile su se Majke Srebrenice.

Majke Srebrenice uputile su jasan poziv međunarodnim zvaničnicima da zaustave vladajuće strukture u RS.

– Negatorima genocida očito ne nedostaje fašističkih ideja čak i da mijenjaju imena mjesta gdje su izvršili teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, nakon što su promijenili imena ulica, škola, gradova i proglasili nacionalnim interesom negiranje svega što ima prefiks Bosanski, uključujući i Bosanski jezik.

Ne bi nas iznenadilo da Prijedor pokušaju nazvati Stakićevo, Banju Luku Brđaninovo, Sarajevo nazovu Karadžićevo, Srebrenicu Mladićevo, a prijedlog razdruživanja Dodika od BiH i njegovu imaginarnu državu – Dodikovo.

Na njihovu žalost njihove zločine i zločinačke planove presudili su UN Sudovi MKSJ i Sud Pravde i zabilježili i imena stratišta, mjenjati mogu imena gradova, ali istinu sakriti ne mogu – naveli su u saopćenju.

Dodik je za TV Hepi izjavio da u Srebrenici 11. jula “niko nije poginuo, niko nije ubijen, nije bilo operacija”.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE