Četvrtak, 16 Maja, 2024

Konaković o hapšenjima: Memija je moj prijatelj, upozoravam sve koji pakuju u ovom procesu da se neće dobro provesti

Podržavam rad svih institucija, pogotovo pravosudnih i predmet interesovanja trebaju biti svi ljudi, pogotovo mi koji vodimo stranke i institucije

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković održao je konferenciju za medije nakon hapšenja njegovog kuma Gordana Memije.

– Već dugi niz aktivnosti koje se vode u ovoj istrazi imaju neke veze sa mnom, a vrlo sam dostupan za pojašnjavanje. Podržavam rad svih institucija, pogotovo pravosudnih i predmet interesovanja trebaju biti svi ljudi, pogotovo mi koji vodimo stranke i institucije – Izetbegović, Konaković i Nikšić. Svi mi trebamo biti pod lupom, pod nadzorom i kada je to potrebno pod istragom. To moraju biti i ljudi sa kojim sarađujemo, najbliži saradnici, jer ne možete imati vjere u institucije i procese ako imati bilo kakvu sumnju o one koji te procese vode, tako da s tim nema problema – kazao je Konaković.

Dodao je da se od 2018. i 2019. godine govori o istim ljudima i procesima, istim dokazima, vrte se te slike.

– Gordan Memija, koji je moj prijatelj, je hapšen prošle godine sa dugim cijevima u 6 sati ujutro, kada je Avdo Avdić najavio spektakularno hapšenje jer je kupio nekakvu bočicu kanabisa za nekoga bolesnog. Ta priča je u medijima bila svakodnevno, čini mi se da je i završena. I Konaković i Memija trebaju biti predmet istraga. Od toga se ne treba praviti zabava za javnost jer neke vaše kolege imaju bliskost sa pravosudnim institucijama, pa znaju i prije nego se izdaju nalozi, šta će se dešavati i od toga naprave spektakularnu medijsku najavu. To izgleda kao pecanje ribe, pa je onda vratiš u more, bez da se išta do kraja dovelo s nekim ozbiljnim dokazima – rekao je Konaković.

Pozvao je institucije da rade ozbiljno svoj posao.

– Upozoravam sve koji pakuju u ovom procesu da se neće dobro provesti. Koliko god da nije dozvoljen krimininal, nije dozvoljeno ni pakovanje – istakao je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE