Četvrtak, 16 Maja, 2024

Konaković i Ademović odali počast prvom ministru vanjskih poslova RBiH dr. Irfanu Ljubijankiću

BIHAĆ, 09. aprila (FENA) – Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i Kemal Ademović predsjedavajući Doma naroda Parlamanetarne skupštine BiH doputovali su u posjetu Unsko-sanskom kantonu.

IZVORFena

Na početku dvodnevne posjete Konaković i Ademović su posjetili mezar i odali počast dr. Irfanu Ljubijankiću, prvom ministru vanjskih poslova Republike Bosne i Hercegovine, koji je ubijen u rušenju helikoptera 28. maja 1995. godine iznad Cetingrada u Republici Hrvatskoj.

Ministar Konaković i predsjedavajući Ademović su zajedno sa delegacijom, u kojoj su bili federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić, gradonačelnik Grada Bihaća Elvedin Sedić, te predsjednik Naroda i Pravde Unsko-sanskog kantona Halil Bajramović, proučili Fatihu i položili cvijeće na mezar prvog ministra vanjskih poslova RBiH.

Kemal Ademović je u izjavi medijima kazao kako za njega dolazak u najzapadniji dio Bosne i Hercegovine ne predstavlja nikakav teret u smislu putovanja jer, kako kaže, Bosansku krajinu uvijek nosi sa sobom u srcu.

– Ovo je jedna u nizu naših posjeta Krajini i često ovamo dolazimo jer nam je Krajina u srcu i blizu nam je. Irfan Ljubijankić je jedna ljudska gromada i jedna veličina koja zaslužuje svako priznanje, te smo iz tog razloga najprije svratili ovdje na njegov mezar da položimo cvijeće i odamo mu počast – istakao je Ademović.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE