Četvrtak, 16 Maja, 2024

Komšić i Bećirović čestitali Dan zlatnih ljiljana: “Podsjetnik da nismo ustuknuli pred neprijateljem”

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić uputili su čestitke povodom Dana zlatnih ljiljana
Komšić je, uz podsjećanje da ljiljani ni u najtežim danima za ovu državu nisu ustuknuli, kaže da su oni ujedno pokazatelj i podstrek svim budućim generacijama.

“Naša borba i spremnost na žrtvu podsjećaјu na časnu borbu za slobodu i mir u Bosni i Hercegovini, a ljiljani podsjećaju na to da nismo ustuknuli pred neprijateljem. Naša hrabrost je inspiracija svim generacijama, a sjaj ljiljana na našim prsima osvjetljuje našoj djeci put u nova vremena”, kaže Komšić te dodaje:

“Svjesni smo da nismo našli zadovoljštinu u ovakvom, no ipak dragocjenom miru, ali smo naučili da se borba za Bosnu i Hercegovinu, kao i ona protiv nje, vodi na različite načine i nikada ne prestaje. Neka zlatni ljiljani budu podstrek budućim generacijama, za izgradnju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini”, naglasio je.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je, također, čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine u povodu Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana:

“Armija Republike Bosne i Hercegovine bila je jedina legalna međunarodno priznata vojna sila tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Čuvala je državu Bosnu i Hercegovinu i slobodarske tekovine oslobodilačkih pokreta, suprotstavljajući se agresiji na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu.

Rame uz rame sa najboljim sinovima i kćerima Armije Republike BiH, zlatni ljiljani su vodili brojne odsudne bitke širom naše domovine. Izvojevali su velike pobjede, kako bismo danas živjeli u slobodnoj i nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini. Zahvalan sam svim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, i s ponosom im čestitam Dan zlatnih ljiljana”, poručio je Bećirović.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE