Petak, 12 Jula, 2024

Kome je posvećena pjesma “Ajde, ajde, Jasmina” Zdravka Čolića

Momčilo Bajagić Bajaga je u novom intervjuu, između ostalog, otkrio kome je posvećena pjesma "Ajde, ajde Jasmina" koju je otpjevao Zdravko Čolić.

IZVORklix.ba

“Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne izvođače za koje je Bata radio muziku i jedan od njih je bio i Zdravko. Za Jasminu, to je već Čola radio s Bregom. Ja dobijem kasetu gdje neki… Ne mislim da je maznuta pjesma, ali neko ko im je poslao pjesmu pjeva na turskom. Pjeva jednu riječ – dadadi, dadadi… Ja nisam znao kakva bi to riječ bila koja…”, započeo je.

@agelast_

Kako je nastala Čolina pesma „Ajde, ajde Jasmina”? U 20č stiže vam epizoda puna anegdota iz karijere duže od 40 godina, pred veliki koncert Bajage i Instruktora kojim obeležavaju ovaj jubilej. Bajaga premijerno na Agelast YT kanalu, link u opisu profila❗️👆🏽 #agelast #podkast #bajaga #zdravkocolic #agelastpodcast #podcastclips

♬ original sound – Galeb Nikačević

Dalje je otkrio da su i on i Zdravko Čolić poznavali ženu po imenu Jasmina.

“U ‘Komuni’, koja je izdala taj album, je sekretarica bila jedna Jasmina koja je bila jako ovako ok i prema meni i prema Čoli i svi su je gotivili. Bila je vrijedna i to. Ona kaže: ‘Ja nemam nijednu pjesmu o meni’ i ja sad kao trebam… Rekoh: ‘Dobro.’ Ajde, ajde Jasmina. Znam ti ukus karmina. Rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu praviš fina. Odnesem to Bregi i Brega kaže: ‘Ti nisi normalan'”, ispričao je Bajaga uz osmijeh.

Pjesma “Ajde, ajde Jasmina” je objavljena 1997. godine na Čolićevom devetom studijskom albumu “Kad bi moja bila”. Iako muzički kritičari nisu ovaj album prihvatili najbolje, gotovo sve pjesme su momentalno postale hitovi.

Pored Čolića i Bajage, pjesme je pisala i Marina Tucaković. Čolić je iste godine održao devet rasprodanih koncerata u Sava centru u Beogradu, a nastupio je i u Prištini.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE