Četvrtak, 18 Jula, 2024

Koliko zarađuju advokati u BiH: Dobit advokatice Vesne u prošloj godini 1.294.000 KM

Radi o dostupnim podacima, jer za neke prononsirane i poznate advokate nema dostupnih finansijskih izvještaja

Bijeljinska advokatica Vesna Stevanović i njen sin Miloš Stevanović predvode listu advokata iz Republike Srpske sa najvećom zaradom u prošloj godini.

Prema dostupnim finansijskim izvještajima, Vesna Stevanović je prošle godine imala dobit od 1.294.000 KM, što je skoro tri puta više nego godinu ranije kada je ostvarila dobit od 476.000 KM.

Za advokatsku kancelariju njenog sina Miloša Stevanovića prošla godine je bila finansijski daleko najuspješnija od formiranja. U prethodne dvije godine ostvarivao je oko 50.000 KM prihoda i imao dobit od svega tridesetak hiljada maraka, a prošle godine je prihod skočio na oko 1,3 miliona uz enormnu dobit od 1.150.000 KM, piše Capital.ba.

Prošle godine su povećali dobit na 932.000 KM
Advokatska kancelarija iz Banjaluke „Dimitrijević i partneri“ je 2022. godine sa 794.000 KM dobiti bila najuspješnija advokatska kuća u Republici Srpskoj. Stevan Dimitrijević i njegovi partneri prošle godine su povećali dobit na 932.000 KM, ali je to dovoljno tek za treće mjesto na listi najuspješnijih advokata u Srpskoj.

Banjalučki advokat Darko Kremenović zadržao je četvrto mjesto iz 2022. godine, ali je dobit iz te godine od 334.000 KM prošle godine uvećao na 526.000 KM.

Kremenović je prestigao kolegu Aleksandra Popovića koji je prošle godine ostvario dobit od 476.000 KM. Iako je u odnosu na godinu ranije uvećao dobit za više od sto hiljada maraka, to mu je bilo dovoljno tek za peto mjesto na listi najuspješnijih advokata.

Iza njega slijedi dobojski advokat Siniša Đorđević koji je prošle godine prikazao dobit od 430.000 KM.

Na sedmom mjestu po zaradi je ponovo banjalučki advokat Milan Petković koji je ostvario dobit 366.000 KM.

Za neke prononsirane i poznate advokate nema dostupnih finansijskih izvještaja
Takođe advokat iz Banjaluke Predrag Baroš nalazi se na osmom mjestu po zaradi, jer je prošle godine prihodovao 559.000 KM i ostvario dobit od 342.000 KM.

Pretposljednje mjesto zauzeo je banjalučki advokat Branislav Cvijanović koji je prikazao dobit od 335.000 KM, a listu deset najuspješnijih advokata u Srpskoj zatvara bivši predsjednik Advokatske komore RS Jovan Čizmović koji je prošle godine ostvario dobit od 310.000 KM.

Napominjemo da se radi o dostupnim podacima, jer za neke prononsirane i poznate advokate nema dostupnih finansijskih izvještaja. Interesantno je da za razliku od svih ostalih pravnih lica koja su obavezna da svoje završne račune dostave APIF-u do kraja februara, advokati imaju mjesec duže i njima rok za predaju završnih računa ističe krajem marta.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE