Utorak, 9 Aprila, 2024

Koliko zarađuje publika u “Tko želi biti milijunaš?” i drugim hrvatskim kvizovima

IZVORklix.ba

Statiranje u popularnim hrvatskim kvizovima poput “Tko želi biti milijunaš”? je dobra priliku za dodatnu zaradu koju mnogi koriste.

Pored “Tko želi biti milijunaš?”, statisti se zanimaju za učešće u kvizovima “The Voice”, “Superpotjera”, “Supertalent”, “Superstar”, “Tvoje lice zvuči poznato”, “Zvijezde pjevaju”… Sve se mora dogovoriti preko agencije čiji član morate biti, objavila je Slobodna Dalmacija.

Kada postanete član neke od agencija, trebate ispuniti digitalni obrazac i poslati svoje fotografije, nakon čega idete na snimanja. Statisti su najčešće plaćeni po principu dnevnice koja je ponekad fiksna, a ponekad varira ovisno o duljini vremena provedenog na snimanju.

Postoje i snimanja koja su bolje plaćena i ona koja to nisu pa je tako publika u TV emisijama obično manje plaćena za razliku od manjih uloga u serijama, filmovima i reklamama.

Kad su u pitanju emisije koje traju oko sat vremena, snimaju se obično dvije emisije po danu i to potraje od četiri do pet sati. U tu kategoriju spadaju “Tko želi biti milijunaš?” i “Superpotjera”.

Statisti su za to plaćeni oko četiri eura po satu i njihova dnevnica iznosi od 16 do 20 eura. Što se tiče emisija čije je trajanje dulje, tada statisti za potrebe snimanja jedne epizode provedu i do šest sat u studiju.

Oni su također plaćeni otprilike četiri eura po satu. Naprimjer, ako dvaput sedmično idete na snimanja, u sedmici ćete zaraditi između 32 i 40 eura. Tom logikom, pod uslovom da ste dvaput sedmično na snimanjima, mjesečno možete zaraditi otprilike od 150 do 200 eura.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE