Utorak, 9 Aprila, 2024

Ključ života je zajednički dar: Bračni par Salih i Sena Handanović proslavili 70 godina…

Cijeli jedan ljudski vijek, odnosno 70 godina zajedničkog života – sedmog februara ovu izuzetnu godišnjicu proslavili su bračni par Salih i Sena Handanović iz Ključa. Iako u poznoj dobi i danas su vitalni i sami brinu jedno o drugom. Preživjeli su Drugi svjetski i posljednji odbrambeni rat, izbjeglištvo ali i ostale životne nedaće i izazove, od skromnog života do formiranja porodice. Danas su, bez obzira na broj godina zadovoljni životom, okruženi pažnjom i brigom svog potomstva, a svaki novi dan im je poklon. Njihovu priču treba poslušati jer može biti i inspiracija mladim generacijama…

KLJUČ, 16. februara – Salih Handanović rođen je davne 1930 godine. Dolazi iz dugovječne porodice u kojoj su i otac i djed dočekali duboku starost. Danas svoju 94 godinu živi mirno u rodnom Ključu sa svojom suprugom Senom. I tako posljednjih 70 godina. Svega se iz prošlosti Salih dobro sjeća. U detalje pamti vrijeme ašikovanja posebno u jesen kad je komušanje kukuruza bila prilika da se mladići i djevojke sretnu, opisujući nam pritom riječima jedan od možda davno zaboravljenih znakova rađanja ljubavi.

Uz povremene susrete razvila se i simpatija. Ipak obaveza služenja vojnog roka nije se mogla izbjeći. Dolazak kući na odsustvo u februaru davne 1954. godine Salih je iskoristio za ženidbu. Poslušao je savjet prijatelja da više ne čeka jer su Senu htjeli i drugi prosci. Na to sve supruga Sena sve to prošlo vrijeme opisa pozitivnim dojmovima i atributima.

O životu i nadahnuću životom Handanovića preporučujemo priču koju donosimo u TV Dnevniku ovog petka…

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE