Petak, 17 Maja, 2024

Kćerka ratnog zločinca Karadžića: ‘Rekao mi je da bi mogao umrijeti za vikend, da se samo molim Bogu’

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić se nalazi u britanskom zatvoru na izdržavanju kazne doživotnog zatvora.

Bivši predsjednik Republike Srpske proglašen je krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti te kršenje zakona i običaja ratovanja.

A sada je njegova kćerka Sonja Karadžić Јovičević izjavila da Karadžić trpi užasne bolove “jer mu nisu dali neophodne lijekove niti ima ljekarsku pomoć” te istakla da to smatra pokušajem ubistva.

“Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lijekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali.

Čekao je, pokušavao da dođe do ljekara. Nije mi dao da se obratim medijima”, rekla je Јovičević za Srnu.

Ona je rekla da je Radovan jučer pozvao u 14.30 sati i da je jedva govori, ali je uspio da kaže da mu je stomak ogroman od sinoć, da ima užasne bolove i da niko neće da mu pomogne niti da zove ljekara.

“I dalje se nada da će mu ipak neko pomoći. Onog momenta kada je rekao da bez pomoći neće preživjeti ovaj vikend i da se samo molim Bogu, odlučila sam da to podijelim sa javnošću.

Nadam se, bar ovako, da će neko reagovati na ovakvo ponašanje koje smatram pokušajem ubistva”, rekla je ona.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE