Petak, 12 Jula, 2024

Karleuša napala Severinu jer je rekla da je u Srebrenici bio genocid: “Zašto se baviš presuđivanjem?”

Jelena Karleuša je podijelila snimak na kojem Severina govori da je u Srebrenici bio genocid te je napala zbog ovog stava.
Severina je 2022. gostovala na BHT1 televiziji u emisiji Konačno petak. Tokom razgovora s voditeljicom Majom Čengić Miralem rekla je sljedeće:

“Ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid – što i je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali, radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove.”

Karleuši je zasmetalo to što je Severina rekla istinu pa se obrušila na nju.

“Severina, a zašto je tebi bitno da li se koristi riječ zločin ili riječ genocid? Zašto se ti baviš presuđivanjem šta je bilo i pojašnjavanjem?! Ako je samo do para i odštete(?!), koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Da li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta, naprimjer, milion života? Koliko za milion Srba i da li hoćete popust jer je bilo i Jevreja? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno mnogo volje i truda da se postigne ta cifra u samo jednom logoru”, započela je.

Dalje je pitala ima li cjenovnik “koliko Hrvatska treba da plati odštetu za jedini dječiji logor na svijetu”.”Ako je dječiji logor je l’ to tarifiraš kao ‘mali’ zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda da fino platimo jedni drugima pa da se volimo? Čist račun, duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad komšijskih odnosa? Šta nam teško, oprostit ćemo i to što si Srpkinja, a nazivaš nas ‘oni’. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv sopstvenog naroda i potresaju kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako?), zašto ne bi sve svima?”, nastavila je.

Nakon toga tvrdi da je Srbija “velika i jaka”, da nije sve u parama i plaćanju te da je riječ o riječi genocid.

“Jer genocid ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni. Za genocid se krivi čitav narod. Ko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne pominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike, lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. vijeku, mogu samo da budu veliki, ponosni, časni narod. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću da nosim ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime niko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze! P. S. A i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta historijski nepravda desi! Pokušaj da se ne trudiš više da budeš ovoliko ‘pametna'”, objavila je.

Severina još uvijek nije odgovorila na Karleušine uvrede. Podsjećamo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će u 16 sati održati zasjedanje na kojem će se između ostalog razmatrati i usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE