Utorak, 9 Aprila, 2024

Jasmin iz Bihaća moli za pomoć: “Tražim brata i sestru, nisam ih vidio 14 godina. Ostavljeni su u domu…”

Jasmin Kasić iz Bihaća uputio je dirljiv apel za pomoć u potrazi za svojom sestrom i bratom, koje nije vidio već 14 godina. Amela Kasić, rođena u augustu 2004. godine, i Edin Kasić, rođen u augustu 2006. godine, nestali su iz Jasminovog života nakon što su roditelji završili razvod.

Sestre i brata su razdvojili nakon što su pripali majci, koja ih je navodno dala na usvajanje iz nepoznatih razloga. Prema Jasminovim informacijama, Amela i Edin su bili u Duga-Kulen Vakufu, da bi zatim završili u Sarajevu i konačno završili u Austriji nakon što su navodno usvojeni.

Ovaj tužan razvoj događaja ostavio je dubok trag u Jasminovom srcu, koji sada očajnički traga za svojom braćom i sestrom. Iako su se mnoge njegove pokušaje potrage pokazale bezuspješnim, on ne odustaje od nade da će ih ponovno vidjeti.

“Želim samo da ih nađem, da ih vidim. Sjećam se dana kada su nas razdvojili kao djecu. Bio sam mali i nemoćan, a sestra mi je kroz plač govorila da će se vratiti kući svojoj kad tad,” rekao je Jasmin.

Slike sestre i brata koje je Jasmin podijelio s javnošću pružaju osnovne informacije koje bi mogle pomoći u njihovom pronalasku.

Ovim putem se poziva svako ko ima bilo kakvu informaciju o Ameli i Edinu Kasiću da se obrati Jasminu ili nadležnim institucijama kako bi se obnovila porodična veza koja je prerano prekinuta. Ujedinjeni naporima zajednice, možemo pružiti podršku Jasminu u njegovoj borbi da ponovno spoji svoju porodicu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE