Utorak, 9 Aprila, 2024

Jačanje saradnje: Zamjenik direktora policije USK Amel Kozlica i ministar MUP-a USK Adnan Habibija boravili u Sarajevu

(Sarajevo) Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija i Amel Kozlica, zamjenik direktora Uprave policije USK boravili su danas u Sarajevu gdje su održali niz radnih sastanaka i posjetili kadete MUP-a USK koji su na obuci na Policijskoj akademiji.
Ministar Habibija i zamjenik direktora UP MUP-a USK Kozlica sastali su se sa Ramom Isakom, federalnim ministrom unutrašnjih poslova i federalnim premijerom Nerminom Nikšićem.

Na sastanku sa federalnim ministrom Isakom razgovarali su o sigurnosnoj situaciji na području Federacije BiH, a posebno na području ovog federalnog kantona, jačanju saradnje u oblasti ilegalnih migracija i modalitetima daljeg unaprjeđenja saradnje i podršci F MUP-a resornom ministarstvu USK u aktivnostima reforme i jačanja policije ovog kantona.

U razgovoru sa premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem akcenat je stavljen na materijalno-tehničko opremanje MUP-a USK a premijer Nikšić kazao je da će Vlada F BiH pružiti podršku čelnim ljudima MUP-a USK u naporima da opreme, modernizuju ovo Ministarstvo i stručno usavršavaju mlade kadrove u policiji.

Habibija i Kozlica razgovarali su danas i sa zamjenikom direktora SIPA-e Zoranom Galićem i pomoćnikom direktora Odjela za unutrašnju kontrolu SIPA-e Jasminom Gogićem o jačanju suradnje između ove dvije policijske agencije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE