Srijeda, 17 Jula, 2024

Iz trgovine u FBiH povučen dio konzervi graha u kojima su pronađeni dijelovi miša

IZVORklix.ba

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) je obavijestila o kontroli proizvoda u jednom ugostiteljskom objektu, prilikom čega su u konzervi graha pronašli dijelove miša i odmah povukli iste proizvode iz te trgovine.

Dijelovi miša su pronađeni u konzervama graha iz Italije, za proizvod smeđi grah, sterilizirani, LOT L F361, proizvođača/izvoznika Fiamma Vesuviana S.R.L. Italia, uvoznika i distributera u BiH Bakalar Komerc d.o.o. Čapljina.

Sporni grah (Foto: FUZIP)

“Federalni inspektorat za hranu pristupio je vršenju inspekcijskih nadzora u prodajnim objektima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Inspekcijskim nadzorima je utvrđeno da se u jednom prodajnom objektu sporni proizvod nalazio u prodaji, te je zatečena količina (šest pakovanja) odmah povučena iz prodaje i stavljena van prometa, a protiv odgovornih će biti poduzete zakonom propisane mjere”, kazali su iz FUZIP-a.

Oni navode da je važno napomenuti i da sporni proizvod, zatečen u kontrolisanom prodajnom objektu, nije imao izlaza prema potrošačima/kupcima.

Kako bi se spriječila dalja distribucija spornog proizvoda, obavijest je proslijeđena i svim kantonalnim inspekcijskim organima u FBiH na dalje postupanje i djelovanje na području njihove nadležnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE