Utorak, 9 Aprila, 2024

Italija: Bosanac tjerao 12-godišnjeg dječaka da krade

Suđenje državljaninu Bosne i Hercegovine, nastanjenom u italijanskom gradu Olbia, počelo je svjedočenjem njegove žrtve, 12-godišnjaka kojeg je ucjenama i prijetnjama držao u nemilosti više od mjesec dana.

Naime, kako prenose italijanski mediji, ovo je bila prava noćna mora za porodicu sa sjeveroistoka Sardinije, a sve je trajalo mjesecima.

Prema riječima tužioca, sve se dešavalo prošle godine, a bh. državljanin je tjerao 12-godišnjaka da krade iz svoje kuće, prvo nakit i zlato, a zatim su njegovi apetiti porasli. Svaki dan bi ga ucjenjivao, tražeći veći plijen.

Na kraju je 12-godišnjak sve rekao roditeljima, ali tek tada se situacija pogoršava, da bi na kraju porodica jedno vrijeme morala da napusti Olbiu.

Međutim, porodica je na kraju pokrenula građansku parnicu protiv bh. državljanina, a žrtva je o svemu ovome svjedočila pred sudijom.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE