Srijeda, 15 Maja, 2024

Incident u bihaćkom naselju Ripač: Pijani sin pretukao roditelje, on završio u zatvoru, roditelji na hitnoj

U naselju Ripač zabilježen je slučaj porodičnog nasilja koji je potresao mještane ovog mirnog bihćkog naselja.

Kako saznajemo, pijani 25-godišnji sin je, nakon što je verbalni sukob eskalirao, fizički nasrnuo na svoje roditelje, nanijevši im ozbiljne tjelesne povrede.

Brzom reakcijom policije, koja je odmah stigla na lice mjesta, nasilnik je lišen slobode. Međutim, to nije spriječilo tragediju koja se već dogodila.

Oba roditelja su prevezena na odjel hitne pomoći Doma zdravlja Bihać, gdje su im medicinski timovi konstantovali lakše tjelesne povrede. Ipak, posljedice ovog napada ostavile su duboke emocionalne i fizičke rane u porodici i šire.

Ovaj uznemirujući događaj ponovno budi svijest o ozbiljnosti problema porodičnog nasilja i potrebi za jačom podrškom i zaštitom žrtava. Također, ističe se hitna potreba za preventivnim mjerama kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Nasilje u bilo kojem obliku nije prihvatljivo, a zajedničkim naporima društva potrebno je osigurati sigurnost i zaštitu za sve članove porodice, bez obzira na okolnosti.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE