Srijeda, 15 Maja, 2024

III. Radionica interventne kardiologije i radiologije održana u Neumu: Jedan od predavača i dr. Almin Handanagić subspecijalista kardiolog

Udruženje inžinjera medicinske radiologije FBIH organiziralo je 3. Radionicu interventne kardiologije i radiologije koja se održala od 19 – 21-04.2024. u Neumu.

Ove godine organiziran je bogat program gdje su po prvi put održane sesije za ljekare, inžinjere i instrumentare, te sesije za prikaz slučajeva.

Jedan od učesnika i predavača na ovoj radionici bio je i dr. Almin Handanagić, subspecijalista kardiolog zaposlen u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić”.

Inače dr. Handanagić održao je i predavanje na temu “Endotelna disfunkcija i arterijska krutost kao prediktori kardiovaskularne bolesti”.

Kako je i istakao dr. Handanagić, nova iskustva svakako će služiti u daljem razvoju i unaprjeđenju liječenja kardiovaskularnih bolesti na ovom području.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE