Srijeda, 10 Aprila, 2024

Hrvatska influenserica nakon izjave o zaradi: Neko za jedan post plati cijeli tim

IZVORklix.ba

Hrvatska influenserica Maša Zibar, nakon izjave o zaradi influensera, govorila i o tome koliko je težak proces izrade jedne objave.

Ona je objavila video snimak u koje se osvrnula na kolege koji se žale kako mnogo rade i ne zarađuju dovoljno.

“Jučer sam napadala influensere, a danas ću da govorim o našem trudu. Deset godina se bavim ovim poslom i znam tačno koliko truda i vremena treba za jedan video. Naravno da svaki sadržaj iziskuje svoje vrijeme. Neko će potrošit 15 minuta i neće se potruditi za video, dok će neko angažirati i platiti cijeli tim da ga našminka, snimi video, iznajmit će i studio da to fakat liči na ozbiljnu produkciju. Takvo snimanje traje nekoliko sati”, navela je.

Podsjetimo, Maša se jučer osvrnula na zaradu koju ostvaruju influenseri.
“Nemojmo ići u tom smjeru, privilegirani smo, ovaj posao je luksuz. Svjesni smo da možemo naplatiti jedan post kao što jedan doktor, jedan hirurg dobije svoju mjesečnu plaću, i to još s dežurstvima”, istakla je.

Ona je potom istakla kako joj je ovaj posao omogućio da radi kad želi i odakle želi i da radi svoj posao s bilo kojeg mjesta na svijetu i da ide na odmor gdje želi.

“Da se razumijemo, ne volim ni ljude koji se žale na svoj posao i kažu da malo zarađuju, a gle nas kako mi puno zarađujemo. Svjesna sam ja što pričaju drugi ljudi o nama influencerima, to isto nije lijepo. Prika moj, uzmi kameru i pokušaj ti snimati. Nije to baš tako”, navela je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE