Nedjelja, 14 Jula, 2024

Hoće li privatni vrtići u USK biti jeftiniji? Vlada USK sa 300.000 KM pomaže privatne vrtiće

Vlada Unsko-sanskog Kantona donijela je odluku o značajnom povećanju finansijske podrške za privatne vrtiće na području Kantona. Nakon prošlogodišnjeg grant od 200.000 KM, ove godine Vlada je odlučila podići iznos na 300.000 KM.

Ovaj dodatni grant od 100.000 KM odobren je za financiranje rada privatnih predškolskih ustanova, s ciljem pružanja bolje podrške i unapređenja kvalitete obrazovanja djece u privatnim vrtićima. Odluka o povećanju iznosa uslijedila je kao odgovor na potrebe zajednice i prepoznavanje važnosti predškolskog obrazovanja za razvoj djece.

Grant u iznosu od 300.000 KM će biti raspoređen proporcionalno broju djece koja borave u privatnim vrtićima, što će omogućiti bolje funkcioniranje ovih ustanova i pružiti veću podršku roditeljima u ostvarivanju predškolskog obrazovanja za njihovu djecu.

Očekuje se da će vrtići osloboditi dijelom naplate roditeljima ili će dodatno poboljšati uslugu kako bi iskoristili dodatna sredstva. Ostajemo da vidimo kako će ovo povećanje grantova utjecati na kvalitetu i dostupnost predškolskog obrazovanja u našem Kantonu.

Ova inicijativa Vlade USK predstavlja važan korak ka unapređenju obrazovnog sistema i osiguranju kvalitetnog predškolskog obrazovanja za sve mališane na području Kantona.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE