Četvrtak, 11 Aprila, 2024

Hiljade građana dobit će do 5.000 KM od EU: U FBiH 4.000 prijava

Europska unija, kao ključni finansijer brojnih projekata u BiH, pokazuje se i kao strateški partner zemlji kada govorimo o energetskoj učinkovitosti, a od čega korist ima poslovna zajednica, ali i građani.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Slađan Bevanda potvrdio je za Večernji list kako je podrška Europske unije za žitelje Federacije BiH, kao i mikro te mala poduzeća, iznosila nešto manje od 26 miliona maraka, dodavši kako je taj iznos podijeljen u ravnomjernom omjeru, što znači da je za građane i poduzeća bilo osigurano po nešto manje od 13 miliona maraka.

Sama konkursna procedura, objasnio je, bila je provedena koristeći novu elektroničku aplikaciju te je za građane okončana procedura, dok je u pogledu mikro te malih i srednjih poduzeća ostao dio sredstava te je nedavno raspisan novi konkurs

U kontekstu građana postojalo je iznimno veliko zanimanje – prijavilo se više od 4 hiljade ljudi, a maksimalni iznosi koji se mogu ostvariti po ovoj osnovi je 5 hiljada maraka.

Građani su pritom u najvećem broju slučajeva sredstva predvidjeli za nabavu dizalica toplote.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE