Subota, 25 Maja, 2024

Gradska galerija u Bihaću ugostila autorske radove studenata i nastavnika Tekstilnog odsjeka Tehničkog fakulteta UNBI

Revijalna izložba studenata i nastavnika Tekstilnog odsjeka s Tehničkog fakulteta održana je u Gradskoj galeriji u Bihaću. Autorski radovi izrađeni u različitim tehnika pokazali su veliku kreativnost koju imaju budući dizajneri ali i njihovo promišljanje o odjeći koje izlazi iz okvira rutine i svakodnevnice…

BIHAĆ, 25. maja – Peta po redu izložba radova studenata na Tekstilnom odsjeku, kroz fotografije, ilustracije ali i modne kreacije pokazala je da ovi mladi ljudi itekako promišljaju o dizajnu, ne samo odjeće, već i ostalih upotrebnih predmeta koji se svakodnevno koriste.

Azra Midžić studentica i Dejla Ramić voditeljica Tekstilnog odsjeka uz ostalo naglašavaju kako ovom revijalnom izložbom nastoje pokazati bogatstvo raznovrsnosti i kako se ne radi samo o odjeći koliko o procesu koji vodi od ideje do realizacije.

Upravo, od ideje do realizacije, kroz dugogodišnju praksu i nastavu na kreativnim predmetima Tekstilnog odsjeka, studenti ovog fakulteta i u budućnosti će imati priliku unaprijediti sticanje svojih znanja i vještina.

Atif Hodžić rektor i Damir Hadžić dekan Tehničkog fakulteta potvrđuje da se radi o plodovima višegodišnje saradnje čime se došlo do cilja i odgovarajućih kreacija koje imaju pažnju. Damir Hodžić, dekan Tehničkog fakulteta kaže kako u tom pogledu mnogo znače inovacije u nastavi i sama praksa kojom se osnažuje nastavni plan.

Sama izložba bila je i prilika da se između Tehničkog fakulteta i Gradske galerije potpiše zvanični sporazum o saradnji koji će svakako dati šansu da se u izložbenom prostoru u centru grada mogu vidjeti radovi ovih mladih ljudi.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE