Petak, 17 Maja, 2024

FUP u Krajini uhapsio pripadnika Kavačkog klana, krio se u skrovištu iza ormara

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su jučer na području Unsko-sanskog kantona (USK) muškarca s Interpolove potjernice u operativnoj akciji "Grom", a koji se dovodi u vezu s Kavačkim klanom.

Akciju je provodilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, a u pretresima na više lokacija je pronađena i određena količina droge.

Prilikom provođenja akcije, uhapšen je muškarac inicijala D. T. za kojim je raspisana Interpolova crvena potjernica.

On je pronađen u stanu u namjenski napravljenom skrovištu iza ormara, a kod njega su pronađeni krivotvoreni dokumenti Sjeverne Makedonije.

“Ovo lice je predmet interesovanja i istraživanja Federalne uprave policije u operaciji Europola ‘Empact CCH 2.2’ – Balkanski kartel, a identificirano je kao pripadnik Kavačkog klana i lice blisko Mladenu Samardžiji koji je lišen slobode krajem prošle godine na Jahorini”, navode iz FUP-a.

D. T. je predat Sudu BiH na dalje postupanje s obzirom na to da nije državljanin BiH.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE