Petak, 17 Maja, 2024

Evo zašto je Sud BiH u slučaju “Dženan Memić” oslobodio policajca Hasana Dupovca!

Sud BiH donio je početkom sedmice pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, pravosnažno osuđena na dvije i po godine

Sud BiH donio je  početkom sedmice pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora.

S druge strane, policajac Hasan Dupovac je oslobođen.  Dupovac je u drugostepenom postupku bio osuđen na na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja. Međutim, sada je Dupovac oslobođen.

Ostalo troje optuženih je u prvostepenom postupku oslobođeno, a to su Zijad Mutap, Alisin otac, policajac Josip Barić i recepcioner hotela “Cristal” na Ilidži, Muamer Ožegović.

Sud BiH još nije objavio trećestepenu presudu.

No, kako saznajemo, Dupovac je oslobođen po tački a) optužnice Tužilaštva. Tačnije, da opisane radnje iz izreke ne sadrže obilježje krivičnog djela.

Sud je, ustvari, utvrdio da postoje nedostaci u preciznosti opisa njegovih ovlaštenja, kome i kakvu je štetu on nanio. Saznajemo da se sudije trećestepenog vijeća nisu upuštale u to da li je dokazano šta je Dupovac uradio, jer su smatrali da optužnica ima određenih propusta.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE