Srijeda, 10 Aprila, 2024

Enis Bešlagić: Kada umrem meni ne trebate doći ni na dženazu, ljude treba paziti dok su živi

Predstava Enisa Bešlagića “Da sam ja neko” puni bh. i regionalne dvorane. Svoj životni put, od odrastanja i onoga ko je želio biti, pa sve do onoga ko je i šta je danas, Bešlagić priča kroz iskrenu i autentičnu priču, punu emocija i svojevrsnog miksa osjećaja. U Novom danu govorio je o radosti koju donosi narodu, dobroti i pozitivi, kao i profesionalnim uspjesima.

Enis kaže da je predstava odlično prošla kod publike.

“Mnogi imaju predstavu o meni, vrijeme je da ja napravim predstavu o sebi. Vi kada šutite drugi vas ogole, onda oni misle da mogu da ovama pričaju šta žele i onda vi skupite hrabrosti i izađete na scenu i kažete ovo sam ja”, istakao je Bešlagić.

Također, Enis nije štedio i na pohvalama na račun Al Dina jer u predstavi ima i njegovu pjesmu.

“Al Dino smatram da je on živući Toma Zdravković volim reći za njega. Mi to isto ne znamo cijentiti, naveo je on.

Univerzalne vrijednosti
Treba živjeti, kaže Enis, jer ne određujemo vrijeme rođenja ni smrti dok život kakav ćemo živjeti sami određujemo.

“Kad umrem, ako ikad umrem, meni ne trebate dođi ni na dženazu. Ljude treba paziti dok su živi. Treba ih obilaziti i reći da ih volite”, istakao je Bešlagić.

Također, Enis je poručio šta ljudima najviše treba.

“Njima treba više sebe, u svakom danu. Najbitnije je doći do svog orginala i kada dođete do njega onda ste se spojili sami sa sobom”, kazao je Bešlagić.

Na kraju, istakao je Bešlagić ne treba generalizirati i kazati da smo postali neljudi, ali je licemjerstvo je, prema njegovim, riječima prisutno.

“Osnova je biti čovjek. Licemjerni jesmo postali”, rekao je Bešlagić.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE