Petak, 12 Jula, 2024

Emrah Tepić: Nepokolebljiv duh

IZVORavaz.ba

Emrah Tepić je nedavno magistrirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a njegov rad ocijenjen je kao jedan od najinspirativnijih i najuspješnijih u posljednjih nekoliko godina.

Tepić je rođen slijep, ali to ga nije zaustavilo u namjeri da ostvari svoje želje. U razgovoru za „Avaz“ Tepić je istakao kako se suočavao s dosta izazova, te kako njegov put do uspjeha nije bio lagan.

Kao takav, Tepić važi za primjer nepokolebljive osobe i kao dokaz da se sve može postići uz jaku volju i trud.

– Volio bih da mi se da šansa da mijenjam ovu sredinu i društvo nabolje – istakao je Tepić u razgovoru za „Avaz“.

Emrah se i danas suočava s izazovima, a najteže mu je naći posao. Nažalost, u našoj državi ne postoji mnogo mogućnosti za zaposlenje osoba s invaliditetom, većinom se nakon godinu vrate na biro. On je dokaz da invalidnost nije i ne smije biti prepreka u ostvarenju ciljeva, a nadležni treba da se pobrinu da budu vjetar u leđa osobama poput Emraha.

Emrah je iz Šturlićke Platnice kod Cazina. Školovanje je završio u Centru za slijepu i slabovidnu djecu u Sarajevu, nakon čega odlučuje da upiše Fakultet političkih nauka, gdje je i magistrirao.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE