Srijeda, 10 Aprila, 2024

Ekskluzivno: Ministarstvo pravde BiH protiv pomilovanja Fadila Novalića

Negativno mišljenje prije 15 dana poslao je i Sud BiH i taj spis također je stigao na adresu Predsjedništva BiH

IZVORAvaz.ba

Ministarstvo pravde BiH dostavilo je mišljenje Predsjedništvu BiH kada je riječ o zahtjevu presuđenog Fadila Novalića da se pomiluje u aferi “Respiratori”, kojom je osuđen na četiri godine zatvora, saznaje portal “Avaza”.

Saznajemo da je Minstarstvo pravde dostavilo mišljenje komisije, koja je odlučivala o ovom zahtjevu, 20. marta Predsjedništvu BiH.

“Avaz” saznaje da u mišljenju Ministarstva pravde stoji da zahtjevu za pomilovanje ne treba udovoljiti.

Podsjećamo, negativno mišljenje prije 15 dana poslao je i Sud BiH i taj spis također je stigao na adresu Predsjedništva.

Prema informacijama “Avaza”, Predsjedništvo bi trebalo 4. aprila održati redovnu sjednicu na kojoj bi se trebala naći tačka o pomilovanju Novalića.

S obzirom na to da su ranije dva člana Predsjedništva, Denis Bećirović i Željko Komšić, najavili da neće glasati da se Novalić pomiluje, te da su Sud i Ministarstvo pravde dali negativna mišljenja, to znači da bivši premijer Federacije neće biti amnestiran na visoku korupciju zbog koje je stigao na izdržavanje kazne u Vojkoviće.

Fadilu ostaje još jedan as u rukavu, a to je apelacija Ustavnom sudu BiH, koja će biti poslana u narednih nekoliko dana.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE