Utorak, 9 Aprila, 2024

Dino Merlin ramazan provodi u rodnom gradu: U sarajevskoj džamiji pratio učenje Kur'ana

Hafiz Nedim Botić kojeg na društvenim mrežama prati ogroman broj ljudi, redovno sa pratiocima dijeli lijepe i motivirajuće priče.

Danas, sedmog dana ramazana, Botić je podijelio fotografiju bh. muzičara Edina Dervišhalidovića (Dine Merlina) iz jedne od sarajevskih džamija uz lijepu poruku i podsjetnik svim vjernicima.

Naime, Dino je pratio mukabelu (grupno učenje Kur'ana tokom ramazana) u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu.

“Dino Merlin prati učenje Kur’ana u Čekrekčijinoj džamiji u Sarajevu ovog ramazana. Zašto ovo pišem? Koliko god da ostvariš u životu, i imetka i novca i popularnosti, ne zaboravimo da su to sve Njegovi darovi. Ne zaboravimo Onoga Koji nam život dade.

Spusti se na zemlju. Dođi u svoju džamiju. Zastani malo, poselami ljude, Kur’an poslušaj. Napoji dušu svoju. Oprost od Njega zatraži. Neka su nas naše džamije pune, a duše pune Kur’ana”, napisao je Botić na Facebooku.

Objava je za manje od sat vrmena prikupila više od dvije ipo hiljade lajkova, a mnogi su ostavili pozitvne komentare ispod nje.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE